Οι τρείς άξονες για μία καλύτερη συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία

Τους τρεις άξονες για μια καλύτερη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημείωσε, το πλαίσιο που οραματίζεται ως προς τον τρόπο υλοποίησης μιας καλύτερης συνεργασίας, περιλαμβάνει τους εξής τρεις άξονες:

  1. Πολιτικός διάλογος υπό την καθοδήγηση των υπουργών Εξωτερικών. Εκεί θα τεθούν τα βαριά ζητήματα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
  2. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
  3. Η λεγόμενη θετική ατζέντα, η οποία αφορά ζητήματα σε οικονομία, ενέργεια, πολιτική προστασία.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν έγινε σε καλό κλίμα. «Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους σεισμούς.

Όπως τόνισε, «η συνάντηση επαναβεβαίωσε τη διάθεση για νέα επανεκκίνηση στους ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για έναν οδικό χάρτη για το πώς θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες».

«Πρόθεσή μας είναι να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε πριν το τέλος του έτους σε ένα επίπεδο Ανώτατου Συμβουλίου συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη με μια θετική ατζέντα» συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκαν ως δια μαγείας τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε, αλλά υποδηλώνει τη διάθεση και των δύο πλευρών να προσεγγίσουμε εκ νέου το πλαίσιο των σχέσεών μας μέσα από μια θετική σκοπιά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...