Οι παράλογες νέες αμερικανικές κυρώσεις θα τσακίσουν τις επιχειρήσεις των ξένων εταιρειών

Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις, που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, είναι «παράλογες» και θα δυσχεράνουν τις επιχειρήσεις των ξένων εταιρειών.

«Με κάθε νέο κύμα οικονομικών φραγμών, η αναποτελεσματικότητα και ο παραλογισμός αυτής της προσέγγισης καθίστανται περισσότερο προφανείς», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ξένοι επιχειρηματίες και εταιρείες είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν από τις νέες κυρώσεις και πως η ικανότητά τους να συνεχίσουν να εργάζονται με ρώσους εταίρους «διαρκώς συρρικνώνεται».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι επιβάλλει κυρώσεις σε δεκάδες πρόσωπα και οντότητες για τα οποία δηλώνει πως συνδέονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «υπερεθνική εγκληματική οργάνωση» υπεύθυνη για εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων τη ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία Wagner Group, που πολεμά στην Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.