Οι μισοί Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε προνομιακή μεταχείριση

Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ, είχε προνομιακή μεταχείριση από τους εισαγγελείς, με τους οποίους κατέληξε σε συμφωνία βάσει της οποίας θα δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή αλλά θα αποφύγει να του επιβληθεί ποινή για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δημοσκόπηση που διήρκησε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη έδειξε ότι οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι με βάση το κόμμα που ψηφίζουν σε ό,τι αφορά την άποψή τους για την υπόθεση, με το 75% των Ρεπουμπλικανών να θεωρούν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε προνομιακή αντιμετώπιση, έναντι μόνο του 33% των Δημοκρατικών.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η υπόθεση δεν θα επηρεάσει τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις, ένας ομοσπονδιακός εισαγγελάς που διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος σε δύο πταίσματα για φοροδιαφυγή και κατέληξε σε συμφωνία βάση της οποίας δεν θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης για κατοχή όπλου όταν ήταν τοξικοεξαρτημένος.

Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι κατήγγειλαν ότι η συμφωνία αυτή συνιστά προνομιακή αντιμετώπιση.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει εργαστεί ως λομπίστας, δικηγόρος, σύμβουλος ξένων επιχειρήσεων, επενδυτικός τραπεζίτης και καλλιτέχνης, ενώ έχει περιγράψει δημοσίως τη μάχη του για να απεξαρτηθεί.

Η πρώτη του εμφάνιση ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντέλαγουερ είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο υιός Μπάιντεν είχε εισόδημα 1,5 εκατ. δολαρίων το 2017 και το 2018 για τα οποία δεν πλήρωσε φόρο. Επίσης κατηγορείται ότι είχε παρανόμως στην κατοχή του πυροβόλο όπλο από τις 12 Οκτωβρίου ως τις 23 Οκτωβρίου 2018 όταν ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ