Οι δημοσκόποι σηκώνουν τα χέρια ψηλά για τις ευρωεκλογές

Οι δημοσκόποι σηκώνουν ψηλά τα χέρια με τις φετινές ευρωεκλογές. Όχι, δεν είναι πως δεν καταγράφουν τις τάσεις και μάλιστα έχοντας πάνω κάτω κοινά ευρήματα και συμπεράσματα στις περισσότερες έρευνες…

Αλλά, όπως μεταδίδει το topontiki.gr κρατούν μία πισινή για τη σύνθεση του εκλογικού σώματος, που θα προσέλθει στις κάλπες.

Οι ευρωεκλογές είναι περίεργη αναμέτρηση. Χαλαρή μεν, αλλά προσφέρεται και για… τρολάρισμα (στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και κατά προτίμηση στις εκάστοτε κυβερνήσεις).

Διάβασε οπωσδήποτε: Τι πρέπει να γνωρίζω για τις ευρωεκλογές Ιουνίου 2024

Για τη στατιστική, το δημοσίευμα σημειώνει ότι κυβερνών κόμμα έχει να κερδίσει ευρωεκλογές από το… 2004 – ήταν η ΝΔ και τότε.

Φυσικά δεν γεννάται θέμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά οι διαθέσεις και οι τάσεις που συχνά επικρατούν σε αυτές τις συνθήκες, έχουν ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα και τους ακριβείς συσχετισμούς που βγάζουν.

Στην ουσία: Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα πάνε να ψηφίσουν οι… tiktokers, influencers και γενικά όσοι συνηθίζουν να εκφράζονται κυρίως από τα σόσιαλ μίντια.

Αυτός είναι και ο άγνωστος Χ, που λένε αυτών της ευρωκάλπης που έρχεται.

Και καταλαβαίνετε ποιον ή ποιους μπορεί να ευνοήσει μία αυξημένη συμμετοχή αυτών των ομάδων.

Βάζω στοίχημα ότι αν ήταν στο χέρι του Κασσελάκη, ευχαρίστως θα θεσμοθετούσε ως κανονική ψήφο, τα… like!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ