Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου προκαλούν πανικό – Γιατί η κυβέρνηση φοβάται τώρα «τιμωρία» για το έγκλημα στα Τέμπη

Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε να απεγκλωβιστεί από το έγκλημα στα Τέμπη (που μαζί με την ακρίβεια αποτελούν τα μεγάλα προβλήματά της), αλλά τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής έρχονται να ξαναβάλουν το θέμα στην επικαιρότητα και μάλιστα μέσα από μία δύσκολη διαδικασία, που μπορεί να εκθέσει ακόμα περισσότερο κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός όσον αφορά στην υπόθεση αυτή, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κυβέρνηση να καταγράφει σοβαρό πρόβλημα ως προς την εικόνα της.

Συγκεκεριμένα, η δημοσκόπηση της Alco, έδειξε ότι το 77% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.

Εππιπλέον οι κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η κυβέρνηση έκανε σίγπυρα λάθος, που έκλεισε γρήγορα την εξεταστική επιτροπή, ενώ στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει προβληματισμός για το εάν έκανε το σωστό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, βάζοντας πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής τον Δημήτρη Μαρκόπουλος ο οποίος έγινε το κόκκινο πανί για τους μάρτυρες και τους συγγενείς των θυμάτων με τους χειρισμούς του.

Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει γκρίνια για το γεγονός ότι και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με τα πορίσματα των κομμάτων και τους συγγενείς των θυμάτων να επανέρχονται στην δημοσιότητα ζητώντας να μάθουν την αλήθεια.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να κατατεθεί ένα κοινό, υπερκομματικό πόρισμα αν και θεωρείται αδύνατο.

Προκαλεί το πόρισμα της ΝΔ

Την ίδια ώρα, το προκλητικό πόρισμα της ΝΔ δεν αναγνωρίζει καμία πολιτική ευθύνη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη, τα Τέμπη , η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο – σε κάποια κοινά της ΝΔ – μπορούν να αποβούν μοιραία για την επίδοση της ΝΔ στην κάλπη.

Επομένως, εάν το κυβερνών κόμμα πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% τότε πλέον η κυβέρνηση θα μπει σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει από εκεί και πέρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ