Οι αληθινές δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ

Mία κυβέρνηση σε αυτόματο πιλότο περιέγραψε με την τελευταία του ομιλία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.


Είπε επί της ουσίας ότι ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό και εξ αυτού του λόγου αναζητεί όχι μόνο ημερομηνία εκλογών αλλά και τη δυνατότητα ψήφισης νέου εκλογικού νόμου και ότι οι υπουργοί του έχουν κατεβάσει τα μολύβια κι αντί να ασχολούνται με το κυβερνητικό έργο και τα προβλήματα της κοινωνίας ασχολούνται με το… πού θα είναι υποψήφιοι και το πώς θα οργανώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.


Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφάνισε μία κυβέρνηση σε αποδρομή είτε οι εκλογές γίνουν το Μάιο είτε πολύ αργότερα. Μιλώντας για πρώτη φορά για τα επανατροφοδοτούμενα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα είναι αντισυνταγματικό. Προφανώς αναφερόταν στις διαρροές που θέλουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να ψηφίσει εκλογικό σύστημα που θα δίνει μεγαλύτερο μπόνους στο πρώτο κόμμα και το οποίο θα εφαρμοστεί στις δεύτερες εκλογές.


“Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο ξανά; Αλλάξτε τον ξανά και δύο και τρεις φορές! Ό,τι και να φέρετε, εκλογικό νόμο που να βγάζει το δεύτερο κόμμα πενήντα και εξήντα έδρες μπόνους δεν θα το καταφέρετε! Είναι αντισυνταγματικό! Διότι είσαστε ήδη δεύτερο κόμμα και θα είστε δεύτερο κόμμα, όποτε κι αν προκηρύξετε εκλογές” σχολίασε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην πραγματικότητα ήθελε να πει ότι ακόμη κι αν περνούσε ένας νέος εκλογικός νόμος, που για να εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από 200 βουλευτές, και πάλι η ΝΔ δεν θα είχε κανένα όφελος γιατί δεν θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη από τις κάλπες.


Η Κουμουνδούρου φαίνεται πάντως πως παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα καθώς χθες με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι για άλλη μία φορά ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, “κάτι που αποδεικνύει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη”.


Εκ παραλλήλου ο Αλέξης Τσίπρας που σημειωτέον έχει θέσει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα, επιδιώκει να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για μία εκλογική μάχη ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και πριν από το Συνέδριό του.
“Εμείς σάς εκλιπαρούμε. Ορίστε εκλογές! Τον Μάιο; Τον Μάιο: Τώρα, τον Μάρτιο, όχι τον Μάιο, μην περιμένετε μέχρι τον Μάιο” είπε με έμφαση στη Βουλή δείχνοντας πως την ώρα που ακόμη η κυβέρνηση προβληματίζεται για το θέμα των εκλογών, και του εκλογικού νόμου, αφήνοντας την κοινωνία να ασφυκτιά από την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος “να αναλάβει τη βαριά ευθύνη” και “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”.


Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να εξωθήσει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ανοίξουν τα χαρτιά τους, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποιεί τον πολιτικό χρόνο με περιοδείες εκεί που όπως λένε στην Κουμουνδούρου “γίνονται οι πραγματικές δημοσκοπήσεις”.

Από τη χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά του σε “δημοσκοπήσεις της χαράς” που αρνείται ακόμη και η επιτροπή της Βουλής να δώσουν τα αστάθμηστα στοιχεία.

Αργότερα μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος με επιστολή του προς τη διεύθυνση προγράμματος του Alpha ζητεί να απαιτήσει από την εταιρεία abacus με την οποία συνεργάζεται σε σταθερή βάση ως εντολέας της να δημοσιοποιήσει τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ