Ξεπέρασε τα 35 δισ. το 10ετές ομόλογο

Σε ένα ιστορικό επίτευγμα, οι προσφορές των επενδυτών για το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας τα 35 δισ. ευρώ. Σηματοδοτώντας την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές για το 2024, και τη δεύτερη μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, το ποσό των 4 δισ. ευρώ αντλήθηκε, με το επιτόκιο δανεισμού να διαμορφώνεται σε πρωτοφανώς χαμηλά επίπεδα.

Χαμηλό Επιτόκιο και Δυνατό Ενδιαφέρον Επενδυτών

Η έκδοση του 10ετούς ομολόγου, με τις προσφορές να φτάνουν σε ρεκόρ επιπέδων, έδειξε την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα. Το επιτόκιο δανεισμού έκλεισε κοντά στο 3,45%, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς τίτλου βρίσκονται στην περιοχή του 3,25%-3,30%. Το spread του τίτλου κινήθηκε κάτω από τις 100 μονάδες βάσης, επισημαίνοντας την σταθερή και ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και Επιτυχημένη Διαχείριση Χρέους

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε την επιτυχία της έκδοσης, τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης εμπιστοσύνης, της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, και της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής. Η επιτυχία αυτή αντανακλά την πολιτική της κυβέρνησης και αποτελεί μια επιτυχία για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...