Ντροπή: Στη «Λίμνη των Κύκνων» δεν κάνεις εμπάργκο

Του Βασίλη Σκουρή

Αρχικά είχαμε την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν (αναδεικνύεται σε… μεγάλη μορφή και μας κάνει να αναπολούμε ακόμα περισσότερο τον Ζ. Κ. Γιούνκερ) να απαγορεύει την κυκλοφορία ρωσόφωνων μέσων ενημέρωσης!

Χθες, πληροφορηθήκαμε πως στα μέτρα κατά της Ρωσίας και του Πούτιν, είναι και η αναστολή των εκδηλώσεων στη χώρα μας με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώθηκε και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μας συγχωρείτε, αλλά οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα δίκαιες- και μην κατηγορηθούμε ότι είμαστε υπέρ της επέμβασης του Πούτιν!

«Μήπως έχουμε ξεφύγει κάπου; Είναι άλλο οι κυρώσεις που αποσκοπούν να πιέσουν την ηγεσία και την οικονομική ελίτ μιας χώρας και άλλο να ακυρώνουμε πολιτιστικά δρώμενα που είναι η παρηγοριά κάθε λαού», έγραψε χρήστης του Διαδικτύου. Και άλλος συμπλήρωσε:

«Μην συγχέουμε τις κυβερνήσεις με τους λαούς και τους πολιτισμούς άλλων λαών με τις πράξεις των κυβερνήσεων. Υπάρχουν πανεπιστήμια που είναι αποκλειστικά για ρωσική ιστορία και γλώσσα, δηλαδή τι θα κάνετε θα τα κλείσετε;».

Δεν έχουν δίκιο;

Χοντρό το φάουλ από το υπουργείο Πολιτισμού!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ