«Ντροπή σου! Απατεώνα!» – Χαμός στη δίκη Πισπιρίγκου με επίθεση Κούγια σε Ράικο

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον Αλέξη Κούγια να «ξεφεύγει», εξαπολύοντας αδιανόητη επίθεση κατά του καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Νίκου Ράικου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δικηγόρος της μητέρας που κατηγορείται για τους θανάτους των παιδιών της αμφισβήτησε την αξιοπιστία του πορίσματος του ιατρού, ο οποίος εντόπισε την κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας.

Όταν ο κ. Ράικος δέχτηκε ερώτηση από τον Α. Κούγια περί δημοσίευσης της ανακάλυψης του, ο καθηγητής απάντησε ότι «υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022». Τότε ο Κούγιας εξερράγη λέγοντας: «Ντροπή σου. Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ. Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου. Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση. Τώρα κάνε μου μήνυση!».

Εκείνη τη στιγμή, η μητέρα της κατηγορούμενης η οποία βρισκόταν στο ακροατήριο, ακούστηκε να λέει απευθυνόμενη  στον κ. Ράικο ,μετά την επίθεση Κούγια: «Κοίτα τον, γελάει».

Τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τη μητέρα της Πισπιρίγκου να βγει έξω, τονίζοντας ότι πρέπει να δείχνει σεβασμό στο δικαστήριο. Έπειτα, ο Κούγιας πετάχτηκε από τα έδρανα και ζήτησε διακοπή. Μάλιστα, βγήκε στον διάδρομο φωνάζοντας στον κ. Ράικο: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστήμονα απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε καθυστερημένα, με τους δικαστές να περιμένουν τον Κούγια, καθώς μιλούσε σε τηλεοπτικά κανάλια. Όταν ξεκίνησα η δίκη, ο Κούγιας άρχισε να βομβαρδίζει με επιθετικές ερωτήσεις τον μάρτυρα.

Κούγιας: Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής. Κυρία πρόεδρε πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε κύριε καμία άλλη σπουδή;

Μάρτυρας: Η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολογους!

Πρόεδρος: Τέλος κύριε μάρτυρα. Δεν απαντάτε.

Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική…

Πρόεδρος: Και εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος…

Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες – νεκροτομές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογια. Έχω πάνω από 1000 περιστατικά τον χρόνο. Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα την υπόθεση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτή η υπόθεση με αυτή που δικάζουμε εδώ;

Κουγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη.

Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε.

Σημειώνεται ότι ο Κούγιας έκανε δύο φορές προσφυγή στο δικαστήριο επειδή η πρόεδρος δεν του επέτρεψε να κάνει δύο ερωτήσεις, (η μια εκ των οποίων αφορούσε την υπόθεση δηλητηρίασης με αρσενικό στη Θεσσαλονίκη). Και οι δύο προσφυγές απορρίφθηκαν με τον γνωστό δικηγόρος να κατηγορεί για μεροληπτική στάση τη έδρα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ