«Νεοναζιστικές τάσεις» του Μακρόν – Με αργό θάνατο στην Σιβηρία η Μόσχα προειδοποίησε τους Γάλλους στρατιώτες που θα έχουν την τύχη των SS

«Νεοναζιστικές τάσεις» και «φιλόδοξη προσπάθεια οργάνωσης νέων μονάδων SS» καταλόγισε στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν το Κρεμλίνο ,με νεότερη ανακοίνωση, μετά από τις δηλώσεις του Ε.Μακρόν ότι «Μελετάμε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία αν χρειαστεί».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε με μία ιστορική αναδρομή στην… πτώση του Βερολίνου το 1945 και προειδοποίησε ότι θα έχουν το ίδιο τέλος οι Γάλλοι που θα τολμήσουν να υπερασπιστούν τον Ζελένσκι

Είπε συγκεκριμένα: «Θέλω να υπενθυμίσω στον Μακρόν την ιστορία της Γαλλίας. Τον Απρίλιο του 1945, το Βερολίνο υπερασπίστηκε το γαλλικό τμήμα SS Charlemagne (Καρλομάγνος) και μια σειρά από άλλους.

Υπερασπίστηκαν επίσης το ίδιο το «Führerbunker», το καταφύγιο του Χίτλερ. Ήταν από τους τελευταίους που τιμήθηκαν με το ναζιστικό Τάγμα του Σταυρού του Ιππότη στο Τρίτο Ράιχ.

Οι Γάλλοι άνδρες των SS από τον Καρλομάγνο έγιναν οι τελευταίοι υπερασπιστές του Ράιχσταγκ και της Καγκελαρίας του Ράιχ.

Εμμανουήλ Μακρόν, αποφάσισες να οργανώσεις τη μεραρχία Charlemagne II (Charlemagne deux) για να υπερασπιστείς το καταφύγιο του Zelensky;»!

Να σημειώσουμε ότι οι Γάλλοι SS του συγκεκριμένου σώματος, αρχικά ήταν περίπου 7.000 άτομα και μετά αυξήθηκαν σε 11.000, όμως μετά την αιχμαλωσία τους μεταφέρθηκαν σε «χώρους φιλοξενίας» στην Σιβηρία και δεν επέστρεψε κανείς ζωντανός, γιατί ούτε η Γαλλία τους αναζήτησε ποτέ!

H 33η Μεραρχία Γρεναδιέρων SS “Καρλομάγνος” ήταν μονάδα Γάλλων εθελοντών (γερμανικά: 33 Waffen-Grenadier-Division der SS “Charlemagne”) στη Βέρμαχτ και αργότερα στις μονάδες Waffen-SS.

Η δύναμη της μονάδας κυμαίνονταν από 7.340 έως 11.000 το 1944.

Συμμετείχαν στην υπεράσπιση του κεντρικού Βερολίνου και στην περιοχή του Führerbunker και οι τελευταίοι που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της Μάχης του Βερολίνου.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς ήταν κάθετα αρνητικός στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ:

«Δεν θα υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ούτε στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος που θα σταλούν εκεί από ευρωπαϊκά κράτη ή μέλη του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος σε ομιλία του στο Φράιμπουργκ.

Δεν είναι μόνο ο Σολτς. Στη Γερμανία, οι δηλώσεις Μακρόν απορρίφθηκαν από όλα τα κόμματα.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Θόρστεν Φρέιμ, τόνισε ότι είναι «εκτός συζήτησης η αποστολή δυτικών χερσαία στρατευμάτων στην Ουκρανία».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ