Νεκρός μαζί με το επιτελείο του ο Ρώσος ναύαρχος Σοκόλοφ λέει το Κίεβο – Σιγή από τη Μόσχα

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι από την επίθεση της Παρασκευής κατά του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σκοτώθηκε ο ναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητής του στόλου, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς.

Πρόκειται για μία από τις πλέον εντυπωσιακές επιθέσεις των Ουκρανών στην χερσόνησο της Κριμαίας και σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό σχεδιάστηκε να εκδηλωθεί την ώρα που γινόταν στην Σεβαστούπολη σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Από την επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σκοτώθηκαν 34 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Άλλοι 105 κατακτητές τραυματίστηκαν. Το κτήριο του αρχηγείου δεν επιδέχεται εργασιών αποκατάστασης», αναφέρεται σε ανάρτηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων σε εφαρμογή στο Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς. Η Μόσχα έχει επιβεβαιώσει ότι εκδηλώθηκε ουκρανική επίθεση, ανακοινώνοντας ότι αγνοείται η τύχη ενός ένστολου.

Ο Guardian σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ο ουκρανικός ισχυρισμός για τον θάνατο του ναυάρχου Σοκόλοφ, ούτε για τον αριθμό των θυμάτων και δεν είναι σαφές πως ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να καταμετρήσει τον αριθμό νεκρών και τραυματιών από την επίθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ