«Να μην πάρει η Τουρκία τα F-16 και τα F-35» – Τι αναμένεται από την πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νέο αμερικανό πρέσβη

Την πρώτη τους συνάντηση αναμένεται να έχουν το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί τον Τζορτζ Τσούνη στο γραφείο του στη Βουλή, στις 3.30 το μεσημέρι και η συζήτησή τους θα είναι εφόλης της ύλης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει έντονες ανησυχίες για τη στάση της Άγκυρας στην περιοχή, ενώ φέρεται να εκτιμά πως στόχος της διαπραγμάτευσης του Ταγίπ Ερντογάν με το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον για την άρση του βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας είναι η παραχώρηση των F-16 και των F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποτρέψει την αγορά των F-16 από την Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ίδιο αίτημα και στον Τζορτζ Τσούνη: Να μην πουλήσει η Ουάσιγκτον τα F-16 στην Τουρκία -και πολύ περισσότερο τα F-35.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.