Να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Την έντονη ανησυχία και την απερίφραστη καταδίκη του στη νέα κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, μετά τη νέα επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Ιράν, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επιθετικές αυτές ενέργειες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή και αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα στο σύνολο της, οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό των επιθετικών αυτών ενεργειών και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

«Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγκαταλείψει την άβουλη στάση του παρατηρητή των εξελίξεων και να διεκδικήσει ενεργά, μέσω των σχετικών πρωτοβουλιών του ΓΓ του ΟΗΕ, τον τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα με άμεση κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την απερίφραστη καταδίκη του στην νέα κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, με την ισραηλινή επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ιράν.

Οι επιθετικές αυτές ενέργειες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή και αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα στο σύνολο της, οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό των επιθετικών αυτών ενεργειών και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγκαταλείψει την άβουλη στάση του παρατηρητή των εξελίξεων και να διεκδικήσει ενεργά, μέσω των σχετικών πρωτοβουλιών του ΓΓ του ΟΗΕ, τον τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα με άμεση κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ