Νίκος Δένδιας: Όλες οι λεπτομέρειες για F-35, Constellation και Τουρκία

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Συγκεκριμένα, συζήτησε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις φρεγάτες Constellation και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, με φόντο την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Δένδιας αναφέρθηκε στη συμπαραγωγή φρεγατών νέας γενιάς με τις ΗΠΑ και στην προμήθεια των F-35, τονίζοντας τη σημασία των stealth μαχητικών για την αεροπορική υπεροχή και την προστασία των ελληνικών συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώκεται κούρσα εξοπλισμών.

Ο Υπουργός τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αξιολογήσουν τη μεταφορά πολεμικού υλικού στην Τουρκία, ειδικά σχετικά με την πώληση των F-16 Viper, και τη συμβατότητά της με τα αμερικανικά και νατοϊκά συμφέροντα.

Αναφορικά με την επιστολή Μπλίνκεν και το κόστος των F-35, ο Δένδιας διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας και ότι ο αριθμός και η διαμόρφωση των αεροσκαφών θα καθοριστούν από το ΓΕΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ.

Σχετικά με το Πολεμικό Ναυτικό, ο Δένδιας ανέφερε ότι πέρα από την προμήθεια των φρεγατών Belharra, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη συμπαραγωγή φρεγατών νέας γενιάς κλάσης Constellation, με στόχο την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, αναφορικά με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δένδιας εξέφρασε την πρόθεση για βελτίωση των αμοιβών των στελεχών, με στόχο την αντιπαροχή της υπηρεσίας που προσφέρουν στη χώρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ