Νέο όχι Ανδρουλάκη στον Τσίπρα: «Αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας – για κάποιο λόγο – δείχνουν μια αγωνία»

Τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού απέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες ώρες πριν από την κεντρική πολιτική του ομιλία στο Θησείο, ενώ ανέδειξε και την «πολιτική αναξιοπιστία» των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Όχι, κανονική κυβέρνηση. Κανονική κυβέρνηση, που θα έχει ρήτρα την Εξεταστική Επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου. Αυτά που θα μάθουμε, θα τα αξιοποιήσει και η δικαιοσύνη και η Βουλή με προανακριτική μετά» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ.

«Τι θέλουν κάποιοι; Να κάνουμε την προανακριτική χωρίς να έχει προηγηθεί η έρευνα στα πρόσωπα που δεν ήρθαν στην πρώτη εξεταστική επιτροπή, γιατί τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο;» διερωτήθηκε.

Σχολίασε ακόμη πως «αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας – για κάποιο λόγο – δείχνουν μια αγωνία: Ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα δεν έχει σταθερότητα. Τη μια λέει για κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, την άλλη ανοχή. Εκτιμώ ότι νομίζει πως θα σωθεί συμπιέζοντας το ΠΑΣΟΚ. Άρα, μάλλον, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα δεν είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η εξόντωση του ΠΑΣΟΚ» είπε και κάλεσε «κάθε προοδευτικό πολίτη να ψηφίσει τη παράταξη των μεγάλων αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων, του ΕΣΥ, της δημόσιας παιδείας, των ανεξάρτητων αρχών, χωρίς περιπέτειες, για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό αντίβαρο στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το πελατειακό κράτος όπως αυτό εκφράστηκε από τον κ. Μητσοτάκη την τετραετία αυτή αλλά και από τον κ. Τσίπρα την προηγούμενη τετραετία».

«Ο ένας είναι λαϊκιστής χωρίς γραβάτα, ο άλλος λαϊκιστής με γραβάτα» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης κλιμακώνοντας την επίθεσή του στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες και ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι εμπόδιο στις περιπέτειες αυτές, γιατί έχει και σεβασμό στη δημοκρατία και είναι ένα κόμμα που πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μέσω της σοσιαλδημοκρατίας τη βιώσιμη ανάπτυξη ώστε ο ελληνικός λαός να έχει πολύ καλύτερες μέρες» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι αρνείται να συναντηθούν, επανέλαβε: «Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε με έχει καλέσει επίσημα, βάσει πρωτοκόλλου, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Έχω συναντηθεί δύο φορές με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπήρξε πρωτόκολλο. Θέλω, λοιπόν, από την εκπομπή σας να καλέσω το Γραφείο του Πρωθυπουργού να σας στείλει αύριο το πρωί πότε μου έστειλαν πρόσκληση να συζητήσουμε για ένα εθνικό θέμα ή για ένα θέμα που αφορά την ελληνική κοινωνία κι εγώ αρνήθηκα. Ποτέ. Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαστε γείτονες και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα “φιλικό” στη Νέα Δημοκρατία. Αν θεωρεί ότι είναι ένας “στρατηγικός” του εταίρος και μπορεί να έχει τέτοια αλαζονεία και τέτοια περιφρόνηση, θέλω να σας πω ότι ηττήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, με βαθιά ιστορία, με κοινωνική ρίζα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Μητσοτάκη, όπως είμαστε αντίπαλοι και με τον κ. Τσίπρα. Δεν είμαστε συνεταίροι. Και θα αποδειχθεί και την Κυριακή και τη Δευτέρα».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέρα από τη δική μας στρατηγική, είναι να επικρατήσει στην Τουρκία ένα κυβερνητικό σχήμα που δεν θα έχει μέσα την Ακροδεξιά». «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Ο Μπαχτσελί πάει τον Ερντογάν ακόμη παραπέρα, ο ένας τραβάει τον άλλον. Αν στον πυρήνα του Κιλιτσντάρογλου είναι ισχυρή η Ακσενέρ, δεν είναι καλό για την Ελλάδα. Αν είναι ισχυρό το 9% του HDP, είναι καλό. Άρα εμάς μας συμφέρει η κυβέρνηση συνεργασίας της Τουρκίας να μην έχει μέσα ισχυρά εθνικιστικά στοιχεία» είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ