Νέο πλήγμα από τον Άδωνι στην δωρεάν Υγεία

Νέο πλήγμα στη δωρεάν Υγεία από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αφού μετά τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι πολίτες για να χειρουργηθούν έγκαιρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά τις αδιανόητες αυξήσεις στα φάρμακα, τώρα επιβάλλει νέα έξοδα για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Υγείας δυσκολέυει ακόμα περισσότερο τους ασθενείς, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν αυξήσεις, την ώρα μάλιστα που η σαρωτική ακρίβεια δεν τους επιτρέπει να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα επιβίωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε να πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για τις εργαστηριακές εξετάσεις και 3 ανά παραπεμπτικό για τις απεικονιστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ποσά αυτά θα εισπράττονται μέσω του παραπεμπτικού (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ) αλλά δεν θα αποδίδονται στον Οργανισμό. Το ετήσιο συνολικό ποσό είσπραξης θα προστίθεται ισόποσα (λογιστικά) από τον ΕΟΠΥΥ στο ανώτατο όριο δαπάνης των εργαστηριακών εξετάσεων, με σκοπό τη μείωση του clawback. Ουσιαστικά, οι ασθενείς θα συμμετέχουν οικονομικά και στο colwback των ιδιωτικών εργαστηρίων, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών.

«Η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει το λαό εναντίον μας δείχνει ότι πιέζεται! Λέει ότι για να ικανοποιήσει το αίτημα μας για διπλασιασμό των αποδοχών όλων των υγειονομικών χρειάζεται να επιβάλλει ένα επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Δε λέει όμως ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άδεια κρατικά ταμεία για τους μισθούς μας, γεμάτα για την ενίσχυση των κερδών των λίγων», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ