Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα email που έφτασαν στα χέρια της Ασημακοπούλου

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα email σε αποδήμους, μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Μετά την απομάκρυνση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ακολούθησαν οι παραιτήσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο (Διαβάστε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το σκάνδαλο.

Όπως προέκυψε, την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023) η κυρία Ασημακοπούλου την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν μέχρι σήμερα στη θέση του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Στην κυβέρνηση λένε ότι σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι΄αυτό η μεν κυρία Ασημακοπούλου τον διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αυτά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ