Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου»

Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου».

Νέα «πυρά» κατά του πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. «Θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου», δληλωσε.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε σύνοδο του Οργανιμσού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχουν, τονίζοντας δε ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Θα γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες. Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν και Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θέμα που αναμένεται να θέσει ο Ερντογάν στην Ντόχα, ενώ το Κατάρ από την πλευρά του διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ