Νέα παρέμβαση «βόμβα» του Πούτιν

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας», είπε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους».

«Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους οδήγησαν στη διάλυση του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας. Πρέπει να εργαστούμε για ένα νέο περίγραμμα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας για την Ευρασία. Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με όλους όσους ενδιαφέρονται για αυτό, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Χωρίς μια κυρίαρχη, ισχυρή Ρωσία, καμία μόνιμη παγκόσμια τάξη δεν είναι δυνατή».

Όσον αφορά στις καταγγελίες της Δύσης για τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα, ο Πούτιν έκανε λόγο για «ένα συνηθισμένο κόλπο» και πρόσθεσε ότι «το δήθεν ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για συμφωνίες στρατηγικής σταθερότητας είναι δημαγωγικό».

«Η Ουάσιγκτον λαμβάνει ανοιχτά εχθρικές ενέργειες, επιδιώκοντας να καταφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη Μόσχα στο πεδίο της μάχης, τόνισε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν υποστήριξε ότι «οι μαχητικές δυνατότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα στρατεύματά μας προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις με αυτοπεποίθηση και απελευθερώνουν εδάφη. Η Ρωσία δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε τον ναζισμό και να προστατεύσουμε την κυριαρχία των πολιτών μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσοι «αγωνίζονται για τα συμφέροντα της πατρίδας και ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους. Όλος ο λαός υποκλίνεται μπροστά στα κατορθώματά τους. Η Ρωσία θα θυμάται τους ήρωές της».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «η Δύση δεν υπολόγισε σωστά όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα του ρωσικού λαού. Εκπρόσωποι διαφορετικών εθνοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η ενότητα του λαού μας είναι μια κολοσσιαία δύναμη που νικά τα πάντα»

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα πώς «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ανακατευτεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ