Νέα επίθεση Μαρινάκη στο Μαξίμου: «Πόσο άτρωτος είναι ο κ. Μητσοτάκης;» – Στη φόρα τα αληθινά στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» στο σύστημα Μαξίμου, τη σκυτάλη πήρε ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος, Αντώνης Καρακούσης.


Με τίτλο «Πόσο άτρωτος είναι ο κ. Μητσοτάκης;» ο Α. Καρακούσης στο άρθρο του «στοχεύει» απευθείας στον πρωθυπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στον απόηχο του σκανδάλου Πάτση «οι ερευνητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης δείχνουν εντόνως προβληματισμένοι με τις παρενέργειες της υπόθεσης του Πάτση, του πολυπράγμονος κυνικού βουλευτή Γρεβενών που δεν ορρωδούσε προ ουδενός».


Μάλιστα, σύμφωνα με τον Α. Καρακούση, «κατά την άποψη των δημοσκόπων, η υπόθεση Πάτση ισχυροποιεί το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι οι υποκλοπές δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ή καλύτερα ένα στιγμιαίο αμάρτημα, παρά ένα φαινόμενο δηλωτικό της θεωρούμενης διολίσθησης της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης προς τον αυταρχισμό και τη διαφθορά. Και επιμένουν πως αν η υπόθεση Πάτση εξελιχθεί και επιτρέψει να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι εμπλοκής και άλλων κυβερνητικών στελεχών, τότε οι πολιτικές παρανέργειες μπορεί να είναι σημαντικές. Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι θα συσσωρευθεί κρίσιμη μάζα, ικανή να παρασύρει πρόσωπα και να δημιουργήσει δυσμενέστατες εντυπώσεις για το κυβερνητικό κόμμα».

Ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος υπογραμμίζει με νόημα τις επικοινωνιακές δυνατότητες και ευκαιρίες από τη γεωπολιτική κρίση και την αντιπαράθεση που αξιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενισχυθεί.

«Δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν έχουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης» και «”σβήνουν” σε μεγάλο βαθμό τις όποιες φθορές» καθώς «οι πολίτες συσπειρώνονται στην ηγεσία τους όταν αναδεικνύονται εθνικοί κίνδυνοι», ωστόσο, καταλήγει, θέτοντας ένα σοβαρό ερώτημα. Το ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα με τον Α. Καρακούση «είναι αν οι άλλοι παράγοντες είναι ικανοί να μεταβάλουν την εικόνα και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...