Νέα δημοσκόπηση προαναγγέλλει πολιτικό σεισμό στις ευρωεκλογές (vid)

Προβάδισμα 14,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 26,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, τέταρτη η Ελληνική Λύση με 8,9% και πέμπτο το ΚΚΕ με 7,1%. Ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, οι Δημοκράτες με 2,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,2%, η Φωνή της Λογικής με 1,2% και το ΜέΡΑ25 με 1,1% ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 17,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη με 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12,4% ενώ η Ελληνική Λύση με 10,7% περνά το ΚΚΕ που έχει 8,5%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,7%, η Νέα Αριστερά στο 3,2% και οι Δημοκράτες στο 3%. Έπονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Φωνή της Λογικής με 1,4% και το ΜέΡΑ25 με 1,3%.

Μεγάλη άνοδος Βελόπουλου στη Μακεδονία

Αίσθηση προκαλεί το εύρημα που αφορά στην εκτίμηση ψήφου στην Μακεδονία καθώς μπορεί η ΝΔ να προηγείται με ποσοστό 25,7%, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης ωστόσο καταγράφεται στην τρίτη θέση με 12,6% πάνω από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 12,4%. Στο 6,1% καταγράφεται επίσης η ΝΙΚΗ και στο 3,2% οι Σπαρτιάτες…

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο έρχεται σε «ισοπαλία» με τον «κανένα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ωστόσο στην τρίτη θέση ανεβαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην τέταρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης που κατάφερε να περάσει τον Ανδρέα Λοβέρδο, έστω και οριακά.

Κυριάκος Βελόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης ακολουθούν αντίθετη πορεία από τη δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων τους που εμφανίζονται ενισχυμένα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πάντως, οριακά, προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακρίβεια και εγκληματικότητα «πληγώνουν» την κυβέρνηση

Ακρίβεια και εγκληματικότητα αποτελούν τα δυο μεγαλύτερα «αγκάθια» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σε ότι αφορά τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας το ποσοστό αυξάνεται στο 25,9% σε σχέση με το 21,6% της προηγούμενης μέτρησης του Μαρτίου, προφανώς μετά και τη στυγερή γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Είναι ενδεικτικό πως οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Αντίστοιχα, οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Όχι» σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές

Το 61,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες Εθνικές εκλογές – το 34% – ποσοστό που αθροίζεται περίπου από τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Το 59% των ερωτηθέντων δε συμφωνεί, επίσης με το θέμα που άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία ξένων επιτηρητών στις ευρωεκλογές. Υπέρ της άποψης αυτής, τάσσεται το 36,1% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ