Νέα δημοσκόπηση-βόμβα επιβεβαιώνει την κατρακύλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Εκτόξευση Ελληνικής Λύσης

Μόλις δύο μήνες πριν τις ευρωκάλπες του Ιουνίου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 17,7 μονάδων, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis, ενώ οριακά στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η ΝΔ βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Βουλευτικές εκλογές: Τα ποσοστά των κομμάτων
Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ έχει προβάδισμα 19,5 μονάδων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 33,9%, ενώ ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 14,4%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 9%, Νέα Αριστερά 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νίκη 3,5% και Σπαρτιάτες 2,8%.

Πρώτος με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, προβάδισμα με θετικό αντίκτυπο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19% στην έκπληξη της δημοσκόπησης. Ακολουθούν Βελόπουλος (17%), Ανδρουλάκης (14%), Κασσελάκης (12%), Χαρίτσης (8%) και Νατσιός (6%).

Νέα Δημοκρατία VS ΣΥΡΙΖΑ
Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης, το 29% δήλωσε πολύ ή αρκετά ευχαριστημένο, το 30% λίγο ευχαριστημένο και το 41% καθόλου.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συντριπτικά απογοητευμένοι δείχνουν όσοι απάντησαν, καθώς το 63% λέει “καθόλου” και το 22% “λίγο”, ενώ μόλις το 12% λέει “πολύ ή αρκετά”.

“Αγκάθι” η ακρίβεια

Στο ερώτημα ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα, η ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 64%, με την εγκληματικότητα και την υγεία να ακολουθούν με 26%.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ, το 37% των πολιτών περιμένει βελτίωση των εισοδημάτων του και το 46% των ενίσχυση της Υγείας. Ψηλά είναι και η αντιμετώπιση της ακρίβειας (28%) και η πάταξη της εγκληματικότητας (16%).

Τα 2/3 των πολιτών θεωρούν λάθος την κατεύθυνση της χώρας
Αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσκόπηση για το κυβερνών κόμμα δείχνει το ερώτημα για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το 62% διαφωνεί.

Επιπλέον, ένα από τα ερωτήματα αφορούσε στα 50 χρόνια της ΝΔ και το ποιος θεωρούν οι πολίτες ότι ήταν ο πιο σημαντικός αρχηγός στην ιστορία του κόμματος για την Ελλάδα, αλλά και για το κόμμα. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο πρώτος αρχηγό της μεταπολίτευσης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, με ποσοστά 60% και 56% αντίστοιχα, με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 21% και 24% αντίστοιχα. Ο Κώστας Καραμανλής ακολουθεί με 20% και 18% και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με 16% και 18% αντίστοιχα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ