Νέα δημοσκόπηση-βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο (pics)

Οι πολίτες θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε κερδισμένος από το Συνέδριο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll ενώ και η παρέμβαση Τσίπρα δεν βοήθησε την κατάσταση.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να έχει μια εύκολη επικράτηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll καθώς στην εκτίμηση ψήφου προηγείται με 20 μονάδες από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται στην τρίτη θέση, ενώ διψήφιο νούμερο καταγράφει και η Ελληνική Λύση.

Στην ερώτηση πόσο ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριο το 59,9% λέει καθόλου, το 16,5% λίγο, το 10,7% αρκετά, και μόλις το 8,6% πολύ.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 47,9% λέει πως βοήθησε λίγο ή καθόλου ενώ το 47,1% πως βοήθησε πολύ ή αρκετά.

Όσο για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ το 40,3% των ψηφοφόρων του λέει μάλλον ναι, το 35,2% ναι, το 10,8% μάλλον όχι και το 10,3% όχι.

Στο ερώτημα αν η απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε τον Στέφανο Κασσελάκη το 80% λέει ναι ή μάλλον ναι ενώ το 18,5% όχι ή μάλλον όχι.

Στο αν βοήθησε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το 46,5% θεωρεί πως όχι, το 20,2% πως μάλλον όχι, το 13,2% μάλλον ναι και το 11,8% ναι.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε κατά 42% όχι και κατά 19% μάλλον όχι ενώ ναι λέει το 20,2% και μάλλον ναι το 13,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα με 33,9% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ και 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, η Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση άνοδο στα ποσοστά τους παρουσιάζουν μόνο η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ ενώ πτώση καταγράφουν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.