Νέα «βόμβα« Πλεύρη για τα ομόφυλα ζευγάρια (vid)

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας την ανεξαρτησία των βουλευτών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αποχή ή καταψήφιση του νομοσχεδίου δεν σημαίνει αντίθεση στην κυβέρνηση. Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι η διαχείριση αυτού του θέματος δεν αφορά μόνο την κοινοβουλευτική συνοχή, αλλά και την ελευθερία των βουλευτών να λάβουν ατομικές αποφάσεις.

Ο ίδιος υπενθύμισε παραδείγματα από άλλες συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, όπως της καγκελαρίου Μέρκελ, όπου μόνο ένα μικρό ποσοστό των βουλευτών ψήφισε υπέρ των αντίστοιχων νομοσχεδίων. Τόνισε επίσης ότι το θέμα είναι κυρίως κοινωνικό και αξιακό.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν έχει κρίνει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ως δικαίωμα που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Επισημαίνει ότι η συζήτηση δεν πρέπει να επηρεαστεί από ακραίες φωνές και ότι οι νομικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να περιοριστούν στο αστικό δίκαιο, χωρίς να επηρεάζουν το οικογενειακό δίκαιο και την έννοια της οικογένειας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ