Μυστικά και απόκρυφα στο Μεγάλο Μήλο: Έπαιξε κι έχασε ο πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας που στήριξε το project Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το καλοκαίρι του 2023 κι ενώ φαινόταν ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα έπαιρνε, με εύκολο τρόπο, στα χέρια της τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε από το πουθενά το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής πολίτικής ζωής μετά τη συντριβή του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του 2023.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποφάσισε να εισβάλλει “βίαια” στην πολιτική ζωή του τόπου επειδή ξύπνησε ένα πρωί και οραματίστηκε ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Σε κλειστά δωμάτια και σαλόνια, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι, ένας κύκλος προσώπων της εγχώριας ελίτ που διασυνδέεται με συγκεκριμένα τμήματα της αμερικανικής επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής είχε αποφασίσει να βγάλει μπροστά τον Στέφανο για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας ορίτζιναλ λίμπεραλ, εναντίον της ελληνικής βλαχομπαρόκ εκδοχής που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης. Ένας Αριστερός, δηλαδή, για τα αμερικανικά μέτρα, Κεντροδεξιός, όμως, για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Πείραμα; Λάθος εκτίμηση; Σκοτεινό σχέδιο; Η ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν. Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει τα χέρια με τα συστήματα αυτά και με έναν παράγοντα της ελληνικής οικονομικής ζωής που κινείται με ευκολία στα σαλόνια του Μεγάλου Μήλου. Το προφίλ του οικονομικού παράγοντα δημιούργησε την αίσθηση και τη βεβαιότητα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν δρομολογημένος για να εισβάλλει και στο Μαξίμου το 2027. Όπως σας έχει αποκαλύψει η στήλη, ο οικονομικός παράγοντας ήταν και ο λόγος που λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του 2023 το σύστημα Μητσοτάκη λύσσαξε με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Στόχος δεν ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά το σύστημα που βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οικονομικός παράγοντας, του οποίου το όνομα, επειδή γνωρίζονται από παλιά, κι επειδή τους ενώνουν κοινά σημεία αναφοράς στη Νέα Υόρκη, δεν τολμά να ψελλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σύστημα Μαξίμου αναζήτησε τις διασυνδέσεις των προσώπων και τη συσχέτιση των τραπεζικών λογαριασμών, των εταιρειών, των ακινήτων και των τιμολογίων σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Κάποιος υπέδειξε στον Μητσοτάκη ότι έτσι, δήθεν, θα “τσακίσουν” τον Στέφανο Κασσελάκη και θα περιορίσουν το επιχειρηματικό σύστημα που θεωρούν ότι βρίσκεται από πίσω του.

Σήμερα έχει γίνει πεποίθηση. Έχει εντυπωθεί πλήρως στη συνείδηση των “παικτών”, των “αόρατων παικτών” του παρασκηνίου. Ο οικονομικός παράγοντας που με μία παρέα έστησε το project Κασσελάκη έπαιξε και έχασε. Γιατί; Πολύ απλά γιατί δραστηριοποιήθηκε σε ένα πεδίο με το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση. Μπορεί να έχει χρήματα και επιρροή σε κύκλους που δύσκολα κάποιος περνά πόρτα, αλλά δεν έχει καμία συγκρότηση στο πεδίο της τέχνης της πολιτικής. Δεν ξέρει από πολιτική. Δεν ξέρει να στήνει πολίτικά παιχνίδια. Δεν αρκεί η επικοινωνία. Το έχει καταλάβει; Ίσως…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ