«Μπλόκο» Βορίδη στο αίτημα για νομοθετική πρωτοβουλία για τα Τέμπη παρά τις 1.3 εκατ. υπογραφές

Με επίκληση στο… Σύνταγμα ο Βορίδης απορρίπτει το αίτημα για νομοθετική πρωτοβουλία μετά τις 1,3 εκατ. υπογραφές.

«Στις καλένδες» παραπέμπει η κυβέρνηση την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιτρέψει την κατάθεση πρότασης νόμου μετά από μαζικό λαϊκό αίτημα.

Μετά τη συγκέντρωση περισσότερων από 1,3 εκατομμύρια υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για την απόδοση δικαιοσύνης στην τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θέλει οι υπογραφές του ψηφίσματος να αγγίξουν τα πρόσωπά της.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε περίπλοκα νομοτεχνικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα Καρυστιανού που αφορά στην ποινική ευθύνη υπουργών και τη βουλευτική ασυλία αγγίζει το Σύνταγμα, καθώς προϋποθέτει αναθεώρησή του.

«Ξεπεράσατε το θέμα του εφαρμοστικού νόμου και λογοκρίνατε αυτό που έχουν υπογράψει οι πολίτες», τόνισε ο Βασίλης Κόκκαλης και επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας ότι πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.

Σύμφωνα με τον Βορίδη η πρωτοβουλία κατάθεση πρότασης νόμου που προκύπτει από λαϊκή πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας απέφυγε ωστόσο, να πει πότε θα κατατεθεί. Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως όταν ήταν στην κυβέρνηση το 2019 δεν είχε στις προτάσεις αναθεώρησης ούτε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ούτε την κατάργηση της αρμοδιότητας της Βουλής να ασκεί δίωξη σε Υπουργούς.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου η Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν έχοντας μαζί τις 1,3 εκατ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, ζητώντας την άρση ασυλίας των εμπλεκομένων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ