Μπαράν Μπουρχάν: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας στον βουλευτή που διαγράφηκε χθες από το ΠΑΣΟΚ

Την άρση της ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν, που χθες βράδυ διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο ανεξάρτητος (πλέον) βουλευτής, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής, ζήτησε κι ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να κριθεί από το φυσικό του δικαστή για υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ψυχίατρος στο επάγγελμα, φέρεται να είχε εμπλακεί το 2016 σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων. Στη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας υποστήριξε ότι ζητάει την άρση της ασυλίας του για να αποδείξει την αθωότητά του.

Χθες, αργά το βράδυ, με το που έγινε γνωστή η δικογραφία, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν θα λάβει τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τη διαγραφή του, το ΠΑΣΟΚ μένει 31 βουλευτές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ