«Μπήκε» στον ΣΥΡΙΖΑ, θα «μπει» και στο ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Η ηγετική μορφή του αύριο στην Κεντροαριστερά;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούω τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Πειραιά και άνθρωπος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις ώστε να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και θυμήθηκα εκείνο που σας είχα γράψει πρόσφατα: Ακραίο: Ο Χάρης Δούκας θα γίνει ο Μώραλης του ΠΑΣΟΚ; – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ρόλος του Χρήστου Πρωτόπαπα και του Νίκου Χατζηνικολάου.

Να σημειώσω το εξής: Ο Γιάννης Μώραλης δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα αν δεν λάβει την έγκριση του “μεγάλου αφεντικού στον Πειραιά”, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντοτε έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, ενώ πάντοτε ονειρευόταν τον εαυτό του ως τον Έλληνα Μπερλουσκόνι, ως τον ολιγάρχη, τον μεγαλοεπιχειρηματία που θα ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Γιάννης Μώραλης
Ο Γιάννης Μώραλης

Από την εποχή, χρόνια πριν, που τον “προσέβαλε” το “μικρόβιο” του Μπερλουσκονισμού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ πιο ώριμος. Αυτό είναι εμφανές από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα πράγματα στις επιχειρήσεις και στον αθλητισμό, απέναντι στους θεσμούς και στην πολιτική. Έτσι, οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις του δεν καθορίζονται αποκλειστικά από την σύγκρουσή του με την κυβέρνηση και το σύστημα Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι όλες οι κινήσεις που κάνει τελευταία απορρέουν από την ωριμότητά του και εντάσσονται σε έναν βαθύτερο σχεδιασμό, διότι, όπως λένε, έχει εντοπίσει το κενό που δημιουργείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όχι, αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Μην πηγαίνει το μυαλό σας στο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να εμπλακεί – ακόμη – στην πολιτική με τρόπο άμεσο, δηλαδή να ηγηθεί κάποιου σχήματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Απλώς, ΜΠΑΝΕΙ στα κόμματα, όπως θα έμπαινε στις επιχειρήσεις. Το έχει κάνει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ όπου οι σχέσεις του είναι ιδιαίτερα στενές με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Στέφανο Κασσελάκη. Εδώ, ολόκληρη εφημερίδα την “Ελευθεροτυπία” από τα Lidl, με τριτοτέταρτα ονόματα της δημοσιογραφίας, θα κάνει για πάρτι του. Και ο Στέφανος πηγαίνει από κοντά. Είχε πάει και στα γενέθλια του εφοπλιστή και είχε δεχτεί και τον εξευτελισμό στο Κολωνάκι όπου είχε συμβεί ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο (Δείτε ΕΔΩ).

Κάπως έτσι, με όχημα τον Μώραλη, αν ισχύουν όσα λένε, σχεδιάζει να μπει και στο ΠΑΣΟΚ. Να καθορίσει τις εξελίξεις. Να γίνει η αόρατη “ρυθμιστική αρχή”. Να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των κομματιών που θα συνθέσουν τον άλλο, τον εναλλακτικό πόλο εξουσίας που θα γκρεμίσει τον Μητσοτάκη. Τον άλλο, εναλλακτικό πόλο που θα αναμετρηθεί, πριν την τελική αναμέτρηση με την πολιτική και κοινωνική γάγγραινα του Μητσοτακισμού, με τα κέντρα που δρομολογούν τον ενιαίο πολιτικό φορέα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ