Μπάχαλο: Νέα προβλήματα με τις εξετάσεις στα Λύκεια – «Έπεσε» ξανά η Τράπεζα Θεμάτων – Φόβοι για τις Πανελλήνιες

Nέα προβλήματα δημιουργήθηκαν και σήμερα, Τρίτη στις εξετάσεις για τους μαθητές των Λυκείων καθώς «έπεσε» εκ νέου η Τράπεζα θεμάτων.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, τα ξημερώματα εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι δεν ήταν δυνατή η είσοδος στην Τράπεζα Θεμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6:00 προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Όπως υποστήριξε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης, το πρόβλημα οφείλεται και πάλι σε «χάκερ» και περιέγραψε μία επίθεση μεγαλύτερη από την χτεσινή, που είχε φτάσει τις 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο στην πλατφόρμα.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ΄Λυκειου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις.

«Δεν θα υπάρξει θέμα με τις Πανελλήνιες»

Πάντως, ο Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλήνιες, καθώς το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, δεν έχει καμία σχέση με αυτό των ενδοσχολικών εξετάσεων, «είναι άλλο σύστημα».

Όσο για την ΟΛΜΕ, η οποία ζητά κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, ο κ. Αντωνίου απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο» και υπογράμμισε πως η Τράπεζα Θεμάτων δέχτηκε επίθεση από χάκερ.

Στις μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες είχαν ως σκοπό να την καταστήσουν μη λειτουργική, αποδίδουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας το αλαλούμ που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας με την Τράπεζα Θεμάτων.

Σημειώνουν ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου αντιμετωπίστηκε άμεσα σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ