Μητσοτάκης: Το «πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «πρόεδρε έλα με φόρους»

Την επίτευξη ακόμη υψηλότερων ποσοστών σε όλη τη χώρα στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου έθεσε ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στην Κόρινθο, ενώ εξαπέλυσε νέα βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αιχμή τις θέσεις τους για τη φορολογηση.

«Κρατάμε ζωντανή την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή» επανέλαβε χρησιμοποιώντας ποδοσφαρικούς όρους: «Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα. Kαι την τρίτη έδρα, εδώ στην Κορινθία, να την πάρουμε. Και την τέταρτη».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους πολιτικούς αντιπάλους της Ν.Δ. που – όπως είπε «φροντίζουν να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ».

«Μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το ‘Πρόεδρε έλα με φόρα’ έγινε ‘Πρόεδρε έλα με φόρους’» σχολίασε και συνέχισε προτάσσοντας τις θέσεις της Ν.Δ.: «Εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους».

Τόνισε επιπλέον ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσει και τα τεκμήρια κατά 30%. «Αλλά θέλω να τονίσω κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό: την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου. Γιατί το λέω αυτό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, φίλες και φίλοι, είναι η υπογεννητικότητα. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν εύκολα να κάνουν παιδιά, χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη πως η Ν.Δ. δεν μιλάει για τα έργα της, αλλά μιλάει με τα έργα της: «Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, της υπεύθυνης δύναμης του ρεαλιστικού πραγματισμού και όσων ακόμα ονειρεύονται, ελπίζουν σε μια επιστροφή στο παρελθόν».

«H χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Ν.Δ. για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα»

Ο πρόεδρος τους Ν.Δ. κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου «για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί, αν έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας».

«Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Θέλω να σας θυμίσω ότι αν δεν ήταν η κάλπη της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε ήδη αυτή τη σταθερή κυβέρνηση. Δεν πειράζει, θα χρειαστούμε μια εκλογή ακόμα, αλλά είναι μια ευκαιρία να πάμε ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Και θα πάμε» είπε.

Όπως σημείωσε η αισιοδοξία του εδράζεται στο «πλατύ ‘γαλάζιο ποτάμι’ στο οποίο συντάσσονται όχι μόνο παραδοσιακοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και νέοι φίλοι μας οι οποίοι ήρθαν μαζί μας, αφενός γιατί μας επιβράβευσαν για τη δουλειά που κάναμε, αλλά αφετέρου γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά μας και στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα».

Επισήμανε ακόμη πως η χώρα «χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα, για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτή την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

Απευθυνόμενος τέλος σε όσους ισχυρίζονται ότι «δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη», το «νέο αυτό τροπάριο το οποίο ακούμε από την αντιπολίτευση» – όπως είπε υπογράμμισε: «Τους απαντώ πολύ απλά με μία φράση: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά, αυτός δίνει την εξουσιοδότηση σε αυτούς οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν την επόμενη μέρα και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ