Μητσοτάκης στο Politico: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά έχει σημασία πώς το κάνει

Μητσοτάκης στο Politico: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά έχει σημασία πώς το κάνει. «Αν και αναγνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει αυτό έχει μεγάλη σημασία», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε podcast του Politico, σημειώνοντας πως «κάποιες φορές οι φίλοι πρέπει να λένε σε φίλους σκληρές αλήθειες».

Στη συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, εν όψει και της έναρξης της Διάσκεψης για τη Γάζα στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει πως «χωρίς να υπονομεύεται ο στρατηγικός στόχος να ηττηθεί η Χαμάς, είναι σημαντικό να σκεφτούμε την επόμενη μέρα και πώς θα βρεθεί μία πολιτική λύση στη σύγκρουση.

«Στο τέλος της ημέρας, πρέπει κανείς να αναλογιστεί ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για να νικήσει τη Χαμάς», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

«Μιλάω ως φίλος του Ισραήλ. Και νομίζω ότι μερικές φορές οι φίλοι πρέπει να λένε σκληρές αλήθειες σε φίλους στο τέλος της ημέρας» συμπληρώνει.

Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη, που διοργανώνεται στο Παρίσι σήμερα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στους αμάχους στη Γάζα.

Στις εργασίες της διάσκεψης ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη για ανθρωπιστικές παύσεις ώστε να υπάρξει συνεχής ροή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζα. Παράλληλα θα επαναλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες – την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αναμένεται να τονίσει ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να σεβαστούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και να υπογραμμίσει την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα και την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;