Μητσοτάκης στο CNN: Έχουμε διαφορές με την Τουρκία αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο χώρες δεν μπορούν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο CNN από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τόσο εκείνος, όσο και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επανεξελέγησαν πρόσφατα.

«Έχουμε μεγάλες διαφορές αλλά θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε μέσω του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» τόνισε. Έκανε, δε, λόγο για κοινές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

«Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, για παράδειγμα τις θαλάσσιες ζώνες, δεν είναι εύκολο να επιλυθούν» σημείωσε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, ούτε και να είμαστε επιθετικοί».

«Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοικτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι πηγαίνει πολύ καλά, προσθέτοντας ότι «μπορέσαμε να σταθούμε στα πόδια μας», ενώ έκανε λόγο για ρεκόρ στον τουρισμό. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η χώρα επλήγη από πλημμύρες και πυρκαγιές.

«Να είστε σίγουρος ότι θα φωνάξω πιο δυνατά από όλους ότι πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα ως Ε.Ε. για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή» τόνισε, ενώ στάθηκε στην ανάγκη μιας παγκόσμιας συμμαχίας.

Ερωτηθείς αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τον τουρισμό, είπε ότι «πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα θέλει να απολαύσει τον ήλιο της Μεσογείου, το καλοκαίρι της Ελλάδας», ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να μεγαλώνει η τουριστική σεζόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ