Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: «Δεν θα υπάρξει έκτακτο βοήθημα το Πάσχα» – Τι ζήτησε για το έγκλημα στα Τέμπη

Να περιμένουμε τη δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σήμερα στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ, στις κατηγορίες ότι υπάρχει συγκάλυψη για τις ευθύνες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα όσα λέγονται για την εξεταστική επιτροπή και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια.

Αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών που αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας και δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης.

Εξέφρασε δεν την οργή του για τα όσα ακούγονται περί μπαζώματος στο χώρο του δυστυχήματος.

«Ξέρω ότι έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος ώστε να πάνε οι γερανοί για να βρούμε σορούς. Αυτή ήταν η πραγματικότητα και να λένε κάποιοι για μπάζωμα και τσιμέντωμα. Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά έγινε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρχαν βαγόνια που εξαφανίστηκαν; Τι συνέβη; Εξαερώθηκαν; Περιμένω απαντήσεις από τον δεύτερο πραγματογνώμονα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και επιτέθηκε σε όσους πολιτικούς προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία. «Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα» είπε και προχώρησε σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες.

«Λυπάμαι γιατί σε αυτό το περιβάλλον της ψηφιακής δημοκρατίας υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες με παλαβομάρες ενόψει Ευρωεκλογών και αναφέρομαι στον Κ. Βελόπουλο» επισήμανε.

Όχι έκτακτο βοήθημα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί έκτακτο βοήθημα για το Πάσχα.

Επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση και σημείωσε πως ό,τι είναι να δοθεί σε ευάλωτους, θα δοθεί στο τέλος του χρόνου, απολογιστικά.

«Δεν θα το κάνω, επειδή έρχονται εκλογές, δεν πιστεύω σε τέτοιες κινήσεις» είπε ο πρωθυπουργός. Και τόνισε ότι γίνονται άλλες ενέργειες, όπως η αύξηση του βασικού μισθού, ο οποίος θα πάει πάνω από 800 ευρώ.

Αύξηση μισθών

Όσον αφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, επέμεινε ότι ο βασικός τρόπος αντιμετώπισής της είναι η αύξηση των μισθών, επαναλαμβάνοντας τον στόχο της κυβέρνησης για μέσο μηνιαίο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, αλλά και λέγοντας ότι ο κατώτατος μισθός σε λίγες ημέρες θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ, συμπαρασύροντας και διάφορα επιδόματα ή τριετίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας, δίνοντας έμφαση στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε διάφορες εταιρείες και στο κόστος που έχουν στη φήμη τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ