Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με Μέτσολα: «Δεν προστατεύουμε μόνο τα ευρωπαϊκά σύνορα, σώζουμε και ανθρώπινες ζωές»

Ο κύκλος του πόνου που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα έτη, έχει πλέον κλείσει, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στις Βρυξέλλες.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε τη θλίψη των Ελλήνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, επισημαίνοντας ότι απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι άδικο να εξαπολύονται κατηγορίες σε βάρος του ελληνικού Λιμενικού για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ μίλησε για την ευθύνη των διακινητών.

Όπως ανέφερε, το Λιμενικό έχει σώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που συχνά δεν φορούν σωσίβια. Επεσήμανε πως προτεραιότητα των ελληνικών αρχών είναι όχι μόνο η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., αλλά και η παροχή βοήθειας σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. «Γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σας» σημείωσε αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να χάνει τη ζωή του στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη.

«Αυτό δεν είναι ελληνικό ζήτημα. Κανένα κράτος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο του» σημείωσε και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν πρέπει να εργαλειοποιείται. Σημείωσε επιπλέον ότι απαιτείται να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική πριν από τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ