Μητσοτάκης: Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με τις δύσκολες μέρες των πυρκαγιών

Η 49η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 συμπίπτει με τις δύσκολες μέρες των πυρκαγιών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Νικολάι Ντένκοφ.

Υποδεχόμενος τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό της σημερινής ημέρας, η οποία όμως- όπως σημείωσε- επισκιάζεται από την πύρινη λαίλαπα στα πολλαπλά μέτωπα σε όλη τη χώρα.

«Συμβολική ημέρα η σημερινή, γιορτάζουμε τα 49 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Επίσης, συμπίπτει με δύσκολες μέρες λόγω των δασικών πυρκαγιών», είπε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον κ. Ντένκοφ για την βοήθεια που έχει στείλει η χώρα του, «όπως και όλες τις χώρες που μας συνέδραμαν όλες αυτές τις δύσκολες μέρες». «Πολύτιμη η βοήθειά σας και εξαιτερικό παράδειγμα του επιπέδου των διμερών μας σχέσεων».

«Ήσασταν πάντα πολύ πρόθυμοι να προσφέρετε τη βοήθειά σας και εκτιμούμε πολύ όλη τη διεθνή βοήθεια που έχει προσφερθεί στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπυργός έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας όμως ότι η χώρα μας ρίχνεται με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή τη δύσκολη μάχη. «Αυτές είναι οι συνέπειες, δυστυχώς, οι πραγματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης επί τάπητος η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στην ενέργεια, τις υποδομές και τον κατασκευταστικό κλάδο, την οικονομία, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την ασφάλεια.

«Όπως γνωρίζετε, η Βουλγαρία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός εταίρος για την Ελλάδα, μια μεγάλη αγορά για τις εξαγωγές μας, ένας σημαντικός προορισμός για ελληνικές άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και μια χώρα με την οποία νιώθουμε πολύ κοντά σε πολιτιστικό επίπεδο, καθώς υποδεχόμαστε πάντα πολλούς επισκέπτες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ελπίζουμε ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν περαιτέρω φέτος. Είναι, λοιπόν, χαρά μας να υποδεχόμαστε έναν φίλο της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολλά κοινά συμφέροντα, «που πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά σε όλους τους τομείς» που αναφέρθηκαν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ