Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα, εφόσον τα πλοία λειτουργήσουν με «πλήρη προστασία». Αυτό υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο podcast του Politico Power Play.

Μέρος των δηλώσεών του δημοσιεύει σήμερα το Politico, ενώ ολόκληρη η συνέντευξη θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Άραβες ηγέτες στη διάσκεψη για την Γάζα, που πραγματοποιείται στο Παρίσι την Πέμπτη, όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο για να βοηθήσει τις αποστολές βοήθειας προς τη Γάζα. «Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φτάσει σε αυτούς που την έχουν πραγματικά περισσότερο ανάγκη, θα χαρούμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε χθες η Ελλάδα με ο το ελληνικό C-130.

«Ένα αεροσκάφος μας προσγειώθηκε στην Αίγυπτο και παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια, και αν μπορούμε, θα διερευνήσουμε την πιθανότητα ενός θαλάσσιου διαδρόμου. Θα χρειαζόταν ωστόσο την πλήρη προστασία όλων των σχετικών μερών για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα μπορούσαν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το πλεονέκτημα ενός διαδρόμου είναι ότι μπορείς να συσκευάσεις πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα πλοίο από ό,τι σε ένα φορτηγό. Έτσι, εάν λειτουργήσουν τα logistics και αν είναι πραγματικά βολικό να γίνει αυτό, αντί για τη μεταφορά βοήθειας μέσω αεροπλάνου και στη συνέχεια μέσω φορτηγών, εάν αυτό είναι κάτι που είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα ήμουν χαρώ πολύ να συμμετάσχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ