Μητσοτάκης για Τουρκία: «Ναι στις προσεγγίσεις»

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ειδική εκδήλωση στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου για την παραλαβή τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει συνολικά 7 ελικόπτερα, τα οποία θεωρούνται οι καλύτερες πλατφόρμες του είδους τους, καθώς μεταξύ άλλων μπορούν να φέρουν δύο πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles), αντιπλοϊκούς πυραύλους ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορούν να καταστρέψουν εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.

Κατά την εκδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μία εποχή που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι εξ’ ανατολών γείτονες μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα».

Προσέθεσε, δε, ότι «επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία», ενώ νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε γράψει: «Η Ελλάδα πιο δυνατή».

Βάσει προγραμματισμού, τα υπόλοιπα τέσσερα ελικόπτερα Romeo θα αφιχθούν το 2025, ολοκληρώνοντας αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα ΜΗ-60R του Πολεμικού Ναυτικού θα προστεθούν στα 11 υπάρχοντα S-70B/B6 Seahawk, γνωστά και ως ως Aegean Hawks, που είχαν αγοραστεί απευθείας απο τη Sikorsky μεταξύ του 1994 και 2005, στη βάση ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ