Με υπογραφή Μητσοτάκη: Ραγδαίες εξελίξεις με Μαρία Χούκλη και Γιάννη Λάτσιο

Αέρας αλλαγών πνέει στην ΕΡΤ, με την κυβέρνηση της Ν.Δ. να θέλει να διαφοροποιήσει το πρόσωπο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αναθέτοντας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στη Μαρία Χούκλη και στον Γιάννη Λάτσιο τις κορυφαίες διοικητικές θέσεις του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το ieidiseis, μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένονται οι δραστικές αλλαγές στην διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μπρατάκος, επιθυμεί την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζόμενων και την τωρινή διοίκηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η ΕΡΤ θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναίκα πρόεδρο και αυτή δεν είναι άλλη από τη Μαρία Χούκλη με μακρά πορεία τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κρατική τηλεόραση.

Η δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη Νέα Δημοκρατία στην επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας ρόλο δίπλα στον εκάστοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς από τον Αύγουστο του 2019 κατέχει τη θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. 

Η Μαρία Χο’ύκλη απέχει από την τηλεόραση από το 2017, όταν παρουσίασε για τελευταία φορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και στην Αγία Παρασκευή θεωρούν ότι μία ενδεχόμενη επιστροφή της θα μπορούσε να ενισχύσει την αξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ακόμα, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αυτή τη στιγμή, η επικρατέστερη επιλογή φέρεται να είναι ο Γιάννης Λάτσιος. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν τεχνοκράτη, άνθρωπο της τηλεόρασης, με τεράστια εμπειρία τόσο στη σωστή διαχείριση προϋπολογισμού όσο και του ανθρώπινου δυναμικού ενός τεράστιου οργανισμού όπως είναι η ΕΡΤ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...