Με το βλέμμα στραμμένο στον προϋπολογισμό το Μαξίμου – Ο Τσίπρας «μυρίζει» προκήρυξη εκλογών

Στην ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του το Μέγαρο Μαξίμου καθώς (παραδοσιακά) θεωρείται «ψήφος εμπιστοσύνης» προς στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, η θετική ψήφος που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στην διαδικασία αυτή θα αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση τόσο εντός, όσο και εκτός ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει το τελευταίο διάστημα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση γνωρίζοντας προφανώς πολύ καλά ότι δεν θα έχει ούτε μια απώλεια καθώς κανείς από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν θα έπαιρνε το ρίσκο της διαφοροποίησης.

Στην ομιλία του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βάλει και πάλι  με ξεκάθαρο τρόπο το δίλλημα των επόμενων εκλογών λέγοντας ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα μπορεί η κυβέρνηση του να βαδίσει ελεύθερα χωρίς προσκόμματα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της.

Ο Τσίπρας «μυρίζει» προκήρυξη εκλογών μετά τον προϋπολογισμό

Στο ενδεχόμενο «ο κ. Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές» που όπως είπε το θεωρεί «πιθανό» αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη συνέντευξή του προς το Star Κεντρικής Ελλάδας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, προκαλώντας αίσθηση.

Μέσω Σχοινά βάζουν τη ΝΔ στο κάδρο της υπόθεσης Καϊλή

Από εκεί και πέρα, μπορεί στην κυβέρνηση – στο πλαίσιο του καυγά με τον Ανδρουλάκη για το ποιος χρεώνεται πολιτικά την Εύα Καϊλή – να υποστηρίζουν ότι είναι εξ ολοκλήρου πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν και την γαλάζια πτυχή του σκανδάλου που συνταράσσει τις Βρυξέλλες.

Ώστε να μπει ακόμη μία ψηφίδα στην εικόνα που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ ότι είναι μια πολιτική δύναμη που παράγει διαφθορά, διαπλοκή, σκάνδαλα, κατασπατάληση δημόσιων πόρων και πλέον εξάγει κιόλας.

Διότι, παρά το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας – κι εφόσον συμμερίζεται την άποψη Ανδρουλάκη περί Δούρειου Ίππου– λέγοντας πως η χώρα πλέον «έχει αρχίσει να εξάγει διαφθορά» έδειξε γενικώς προς τους εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού συστήματος και ειδικώς προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και προς την Δικαιοσύνη και τον κ. Ντογιάκο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ