Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικεντρώνεται στην οικονομία

«Καθώς οι αποκαλύψεις» της κυβέρνησης για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη απήχηση στην κοινωνία το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να επιστρέφει στα θέματα της οικονομίας και στη μεσαία τάξη.

Η στάση αυτή έρχεται ως απάντηση και στην τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται να έχει αποφασίσει να κινηθεί στην ατζέντα της οικονομίας, της εργασίας και της προστασίας των δανειοληπτών.

Έτσι λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης με το αφήγημα της «ισχυρής οικονομίας», αφήγημα που όπως λένε τα στελέχη της κυβέρνησης μπορούν να επενδύσουν προεκλογικά, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο της ΝΔ.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι παρά τα μέτρα που πήρε το Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ, – με το καλάθι του νοικοκυριού και το food pass – τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιάιτερα αποτελεσματικά για την κοινωνία. Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας άλλωστε δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών περνάει άσχημα εξαιτίας της ακρίβειας ή δεν βγάζει τον μήνα.

Η εξαγγελία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, στην οποία είχε επενδύσει ιδιαίτερα το κυβερνητικό επιτελείο συνέπεσε με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η διαφαινόμενη αύξηση του πετρελαίου φέρνει νέες αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Paschal Donohoe όπου συζήτησε τις νέες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ήδη κυκλοφόρησε στα social media το νέο σποτάκι της ΝΔ το οποίο είναι αφιερωμένο στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή και παρά τις ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων που έχουν γονατίσει τους δανειολήπτες η κυβέρνηση επιμένει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα, καθώς όπως υποστηρίζουν τις έχει θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μόνο που ήδη τα κόκκινα δάνεια έχουν αυξηθεί ραγδαία και όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καθησυχάσει τους φορείς του τουρισμού ότι η μακρά περίοδος των εκλογών δεν θα επηρεάσει την τουριστική περίοδο, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν σενάρια και για τρίτες κάλπες.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι εκλογές που θα λάβουν χώρα την 21η Μαΐου δεν θα διαταράξουν την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ