Με την ακρίβεια παλεύει η κυβέρνηση λίγο πριν από τις κάλπες

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση τις ημέρες αυτές είναι το τι αποτύπωμα θα αφήσει το θέμα της ακρίβειας στις τσέπες των καταναλωτών.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναλώνεται καθημερινά σε συζητήσεις για την τιμή που έχει το αρνί και το κατσίκι, ενώ στο σούπερ μάρκετ τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει φωτιά.

Με το θέμα αυτό, άλλωστε, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θα βρεθούν στην επαρχία για τις γιορτές του Πάσχα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι χθες, τελευταία ημέρα που το κοινοβούλιο ήταν ανοικτό στο περιστύλιο της Βουλής το θέμα που κυριαρχούσε ήταν αυτό, καθώς οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι τόσο το καλάθι του νοικοκυριού όσο και το Market Pass – αν και λειτουργούν υποστηρικτικά – δεν μπόρεσαν τελικά να δώσουν μια μεγάλη ανάσα στους καταναλωτές.

Το «πασχαλινό καλάθι» παρά την εναγώνια προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών δεν φαίνεται να απέδωσε, καθώς οι καταναλωτές προτίμησαν να πάνε στα κρεοπωλεία παρά να αγοράσουν τα εισαγόμενα κρέατα, παρά το γεγονός ότι διαφημίστηκαν ιδιαίτερα από την κυβέρνηση.

Η κίνηση στα καταστήματα ήταν μειωμένη, με τους καταναλωτές να έχουν περιορίσει στα απαραίτητα τις αγορές τους.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα αγωνίας στο κυβερνητικό επιτελείο εντείνεται, καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει για μία ακόμα φορά τον ανήφορο. Και μπορεί στα μεγάλα αστικά κέντρα η αντλία να μην δείχνει μπροστά το 2, σε πολλές περιοχές της επαρχίας και στα νησιά, όμως, η τιμή ξεπερνάει τα 2 ευρώ. Έτσι, το κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν για να μετακινηθούν οι εκδρομείς του Πάσχα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στα στελέχη του να αναδείξουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στους ψηφοφόρους που θα συναντήσουν τις μέρες του Πάσχα, ενώ αναμένεται να επικεντρωθούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας και την αύξηση των μισθών.

Τα κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν ότι το πάγωμα των επιτοκίων μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά αν και αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα οι δανειολήπτες έχουν υποστεί μία μεγάλη αύξηση στις δόσεις που πληρώνουν. Παραδέχονται ακόμα ότι στο «εύφλεκτο» πεδίο των «κόκκινων δανείων» το κυβερνητικό αφήγημα είναι «ευάλωτο» για δύο λόγους :

Καταρχήν γιατί, ακόμα και μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων παραμένουν εξαιρετικά λίγες σε σχέση με τον όγκο των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους,

Και δεύτερον, γιατί η συνεχής υπενθύμιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του σκανδάλου το οποίο οδήγησε στη διαγραφή από τη ΝΔ του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, λειτουργεί αρνητικά στο θυμικό των πολιτών σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ