Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση την σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση την σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, η οποία επισφραγίστηκε με την χθεσινή συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη και τις δηλώσεις τους για κοινές πρωτοβουλίες.

Αυτό που ανησυχεί τα κυβερνητικά στελέχη είναι αν αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε κάτι συγκεκριμένο.

Εναλλακτική κυβερνητική λύση

Οι πολίτες δεν βρίσκουν μέχρι σήμερα εναλλακτική κυβερνητική λύση, κάτι που μαρτυρούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καθώς τα δύο κόμματα έδειχναν να μην έχουν καμία διάθεση συνεργασίας.

Σύμφωνα κύκλους της κυβέρνησης, η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες έχει προφανώς την σημασία της καθώς όπως φαίνεται επιχειρείται και από τις δύο πλευρές να λιώσουν οι πάγοι μετά από μία μακρά περίοδο όπου τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπήρχε παντελής άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση.

Παράλληλα, επισημαίνουν ακόμα ότι αυτή η προσέγγιση αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μία μελλοντική συνεργασία.

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση την σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Είναι ξεκάθαρο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να έρθουν πιο κοντά μέσα από κινήσεις που θα αφορούν την κοινωνία όσο και από πρωτοβουλίες που θα ληφθούν μέσα στο κοινοβούλιο.

Προφανώς στην ΝΔ ανησυχούν ότι η σύμπραξη αυτή στα θέματα της καθημερινότητας έχει την σημασία της.

Η κρυφή ελπίδα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι προοπτικά τα δύο κόμματα θα βρεθούν απέναντι αφού στην πραγματικότητα ψαρεύουν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Αργά ή γρήγορα δηλαδή θα συγκρουστούν πολιτικά για την δεύτερη θέση και τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ