«Με βαριά καρδιά δε θα σε στηρίξω…» – Ποιον στηρίζει η Έλενα Ακρίτα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου εκφράζει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, με άρθρο της στο News247.

Παραθέτοντας τους λόγους της στήριξής της στο πρόσωπο της αναφέρει το βιογραφικό της και τις σπουδές της, την πολιτική της διαδρομή, το ιδεολογικό της στίγμα, την αναφορά που έκανε σχετικά με το δίλημμα «κέντρο ή αριστερά» (κατασκευασμένο δίλημμα, «είμαστε με τους πολλούς»), για το ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, για το ότι μιλάει άριστα ελληνικά και για το ότι τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Εξαιρεί το φύλο λέγοντας ότι «αυτό μάς έλειπε να προκρίνουμε μια υποψηφιότητα με γνώμονα το φύλο κι όχι τα προσόντα, το βιογραφικό, τις ιδέες και το αξιακό του/της σύστημα». Ακόμα σημειώνει ότι το φύλο μάλλον θα μετρήσει αρνητικά γιατί η Έφη Αχτσιόγλου «θα κριθεί, θα κατακριθεί, θα λοιδωρηθεί, θα χλευαστεί με τρόπο απροκάλυπτα σεξιστικό γιατί είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα».

Ένας λόγος ακόμα που περιλαμβάνει στους λόγους στήριξης είναι πως «είναι νέα» ή μάλλον «είναι αρκετά νέα για να έχει πολλά και γόνιμα χρόνια στην πολιτική της διαδρομή, αλλά όχι τόσο νέα ώστε να μην ξέρει πού παν τα τέσσερα ή/και να γίνει σάκος του μποξ φίλων, συμμάχων και πολεμίων».

«Με βαριά καρδιά δε θα σε στηρίξω Νίκο…»

Κλείνοντας, εξάρει την παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου στον ρόλο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει μια συγνώμη στον Νίκο Παππά που δεν θα τον στηρίξει: «Έχω πολλές φορές υποστηρίξει δημόσια τον αγωνιστή πολιτικό Νίκο Παππά που πληρώνει με φόρο αίματος την γενναιότητα του να σταθεί όρθιος και μόνος απέναντι στο μιντιακό κατεστημένο. Με βαριά καρδιά δεν θα σε στηρίξω, Νίκο. Απλά θεωρώ ότι στη δεδομένη συγκυρία, η επιλογή της Έφης είναι η πιο ενδεδειγμένη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ