Μετά τον Αλαφούζο, μήνυμα «βόμβα» Μαρινάκη στην κυβέρνηση – Ποιοι και γιατί από το εξωτερικό θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη – Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός (pic)

Θέμα επίσπευσης των εθνικών εκλογών ζητεί σε κύριο άρθρο του ΤΟ ΒΗΜΑ του ομίλου Μαρινάκη, ίσως η πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Και είναι η δεύτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα που το ζητά αυτό, μετά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ομίλου Αλαφούζου, επίσης εξαιρετικά «πιστού» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ομίλου ΜΜΕ.

Ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα των δύο ομίλων, το MEGA και ο ΣΚΑΪ, εξακολουθούν την «άνευ όρων και προϋποθέσεων» πολιτική στήριξης της κυβέρνησης, αποκρύπτοντας ή ωραιοποιώντας καταστάσεις, οι δύο εφημερίδες διαφοροποιούνται στο θέμα των πρόωρων εκλογών και μάλιστα σε επίπεδο κύριων άρθρων που παραδοσιακά εκφράζουν την πολιτική γραμμή τους.

Σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Αν απαιτηθεί (σ.σ. η κυβέρνηση) πρέπει να επισπεύσει ακόμα και τις εκλογές».

Ολόκληρο το σημείο του κύριου άρθρου:

Τι λένε όλα αυτά: Η κυβέρνηση πιέζεται από μέρος των παραδοσιακά φιλικών της ΜΜΕ να πάει σε εκλογές. Τα οποία ΜΜΕ όπως είναι όλες οι εφημερίδες, μπορεί να μην έχουν την μαζικότητα των καναλιών τους, αλλά έχουν εγκυρότητα και πιο ισχυρή «υπογραφή». 

Διαβάστε τι γράφει το pronews.gr:

Και αν ο όμιλος Αλαφούζου από παλιά συνηθίζει τις πολιτικές «τούμπες», ο όμιλος Μαρινάκη δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τέτοια δείγματα. Το αντίθετο.

Αλλά να το ξαναπούμε: Συνολικά 177 εχθρικά προς την κυβέρνηση άρθρα έχουν δημοσιευθεί στις μεγάλες ξένες εφημερίδες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Τι δείχνει αυτό:

Μια τέτοια κυβέρνηση με την συγκεκριμένη «ποιότητα» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, δεν πέφτει «από μέσα».

Πέφτει από έξω.

Για ποιο λόγο οι ξένοι έχουν «γυρίσει», γιατί και τα ξένα συστημικά ΜΜΕ που ελέγχονται επίσης από «κέντρα», όπως ακριβώς και τα ελληνικά, «ανακάλυψαν»  ξαφνικά τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης» και της επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα, είναι άγνωστο ακόμα και σαφώς δυσεξήγητο για ένα κυβερνητικό σχήμα που «τα έδινε όλα πριν καν ζητηθούν» στους ξένους.

Το επόμενο δίμηνο θα φανεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Αν κάποιοι, πάντως, εγχωρίως, νομίζουν ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές και θα νικήσει ή θα έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και κατ’αυτό τον τρόπο θα «ξεκαθαρίσει το τοπίο», πλανώνται πλάνην οικτράν… 

Μάλλον κάποιοι βλέποντας το χάος στην οικονομία σχεδιάζουν την έλευση ενός νέου «Παπαδήμου»….

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...