Μετά τον Αλαφούζο, μήνυμα «βόμβα» Μαρινάκη στην κυβέρνηση – Ποιοι και γιατί από το εξωτερικό θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη – Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός (pic)

Θέμα επίσπευσης των εθνικών εκλογών ζητεί σε κύριο άρθρο του ΤΟ ΒΗΜΑ του ομίλου Μαρινάκη, ίσως η πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Και είναι η δεύτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα που το ζητά αυτό, μετά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ομίλου Αλαφούζου, επίσης εξαιρετικά «πιστού» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ομίλου ΜΜΕ.

Ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα των δύο ομίλων, το MEGA και ο ΣΚΑΪ, εξακολουθούν την «άνευ όρων και προϋποθέσεων» πολιτική στήριξης της κυβέρνησης, αποκρύπτοντας ή ωραιοποιώντας καταστάσεις, οι δύο εφημερίδες διαφοροποιούνται στο θέμα των πρόωρων εκλογών και μάλιστα σε επίπεδο κύριων άρθρων που παραδοσιακά εκφράζουν την πολιτική γραμμή τους.

Σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Αν απαιτηθεί (σ.σ. η κυβέρνηση) πρέπει να επισπεύσει ακόμα και τις εκλογές».

Ολόκληρο το σημείο του κύριου άρθρου:

Τι λένε όλα αυτά: Η κυβέρνηση πιέζεται από μέρος των παραδοσιακά φιλικών της ΜΜΕ να πάει σε εκλογές. Τα οποία ΜΜΕ όπως είναι όλες οι εφημερίδες, μπορεί να μην έχουν την μαζικότητα των καναλιών τους, αλλά έχουν εγκυρότητα και πιο ισχυρή «υπογραφή». 

Διαβάστε τι γράφει το pronews.gr:

Και αν ο όμιλος Αλαφούζου από παλιά συνηθίζει τις πολιτικές «τούμπες», ο όμιλος Μαρινάκη δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τέτοια δείγματα. Το αντίθετο.

Αλλά να το ξαναπούμε: Συνολικά 177 εχθρικά προς την κυβέρνηση άρθρα έχουν δημοσιευθεί στις μεγάλες ξένες εφημερίδες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Τι δείχνει αυτό:

Μια τέτοια κυβέρνηση με την συγκεκριμένη «ποιότητα» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, δεν πέφτει «από μέσα».

Πέφτει από έξω.

Για ποιο λόγο οι ξένοι έχουν «γυρίσει», γιατί και τα ξένα συστημικά ΜΜΕ που ελέγχονται επίσης από «κέντρα», όπως ακριβώς και τα ελληνικά, «ανακάλυψαν»  ξαφνικά τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης» και της επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα, είναι άγνωστο ακόμα και σαφώς δυσεξήγητο για ένα κυβερνητικό σχήμα που «τα έδινε όλα πριν καν ζητηθούν» στους ξένους.

Το επόμενο δίμηνο θα φανεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Αν κάποιοι, πάντως, εγχωρίως, νομίζουν ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές και θα νικήσει ή θα έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και κατ’αυτό τον τρόπο θα «ξεκαθαρίσει το τοπίο», πλανώνται πλάνην οικτράν… 

Μάλλον κάποιοι βλέποντας το χάος στην οικονομία σχεδιάζουν την έλευση ενός νέου «Παπαδήμου»….

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα