Μεντβέντεφ για Μπάιντεν: «Τρελός και διανοητικά ανάπηρος επιδιώκει να σύρει την Ανθρωπότητα στην κόλαση»

O πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως «τρελό και διανοητικά ανάπηρο» και ότι «επιδιώκει να σύρει την Ανθρωπότητα στην κόλαση».

Προσθέτει μάλιστα πως σε αντίθεση με τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ και ότι ο ίδιος αποτελεί «το όνειδος των ΗΠΑ».
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές ήταν η ομιλία του Τζο Μπάιντεν για την Κατάσταση του Έθνους (State of the Union), όπoυ ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε ομιλία του Ρούσβελτ στο Κογκρέσο το 1941, στην οποία ο αείμνηστος ηγέτης είχε πει ότι η Ένωση (μία εναλλακική ονομασία των ΗΠΑ που έχει τις «ρίζες» της στα χρόνια του εμφυλί0υ πολέμου) αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου σημείο καμπής στην ιστορία.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ και διαμήνυσε στον Β.Πούτιν ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε» την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ έγραψε στο Χ ότι ο Μπάιντεν δεν δικαιούται να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ.

«Παρότι ο Ρούσβελτ ήταν ένας καταβεβλημένος άνθρωπος, σε αναπηρικό αμαξίδιο, έβγαλε την Αμερική από την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση.

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, είναι ένας τρελός, διανοητικά ανάπηρος, ο οποίος είναι αποφασισμένος να σύρει την Ανθρωπότητα στην κόλαση», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

«Ο Ρούσβελτ μαζί με τους συμμάχους, ανάμεσά τους και την ΕΣΣΔ, πολεμούσε για την ειρήνη. Αντίθετα, ο Μπάιντεν αποφασιστικά και επίμονα προσπαθεί να ξεκινήσει τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρούσβελτ πολεμούσε κατά των φασιστών, αλλά ο Μπάιντεν πολεμά γι΄αυτούς. Είναι το όνειδος των ΗΠΑ» πρόσθεσε στα αγγλικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ