Μεγαλοεπιχειρηματίας «Πατριάρχης» ετοιμάζει τον Δένδια – Η εξομολόγηση ολιγάρχη για τον Μητσοτάκη που δείχνει τι θα συμβεί και το κόμμα Βορίδη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Πασίγνωστος και πανίσχυρος επιχειρηματίας, τον οποίο γνωρίζουν όλοι, μου έλεγε τις προάλλες και ενώ διαπίστωνα ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Μητσοτάκη, ότι “Θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, αλλά έτσι, χωρίς αντιπολίτευση είναι ανεξέλεγκτος. Πλέον δουλεύει για το δικό του ταμείο και όχι για όλους μας. Άρα κάτι πρέπει να γίνει”.

Αυτό το “το δικό του Ταμείο” μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά από τη συνέχεια της συζήτησης κατάλαβα πολλά για όσα θα ακολουθήσουν.

Τι θα ακολουθήσει;

Ο μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να ελέγχουν την πολιτική κατάσταση και την οικονομία στη χώρα νιώθουν ανασφάλεια. Δεν έχουν τα εργαλεία για να πιέσουν τον πανίσχυρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το εργαλείο συνήθως είναι ο μπαμπούλας της αντιπολίτευσης. “Αν δεν μας κάνεις τα χατίρια θα φέρουμε τους άλλους” είναι κάτι το οποίο λεγόταν για δεκαετίες ολόκληρες.

Όμως, τώρα αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Επομένως είναι αδύνατον οι ολιγάρχες να παίξουν το παιχνίδι της αποσταθεροποίησης. Και μιας και σας γράφω για αποσταθεροποίηση, να ξέρετε ότι τους αδηφάγους ολιγάρχες δεν τους ανησυχεί η πολιτική αποσταθεροποίηση. Θα τους αρκούσε ένας δοτός πρωθυπουργός να κυβερνά και να τους κάνει τα χατίρια. Αποσταθεροποιημένο θα ήταν το πολιτικό σύστημα, αλλά θα υπήρχε συστημική ευστάθεια. Το πολιτικό σκηνικό θα ήταν αποσταθεροποιημένο, αλλά με τρόπο ελεγχόμενο, που δεν θα επέτρεπε την συστημική αποσταθεροποίηση.

Τους ολιγάρχες τους απασχολεί η συστημική ευστάθεια στον βαθμό που δεν απειλούνται τα συμφέροντά τους.

Τώρα, όμως, έχουν πρόβλημα. Δεν μπορούν με τρόπους… ανορθόδοξους να απειλήσουν τον Μητσοτάκη, ο οποίος παίζει μπάλα μόνος του. Ο Μητσοτάκης θα χάσει 10 μονάδες στις ευρωεκλογές, θα πάει κάπου στο 31% και θα πανηγυρίζει γιατί θα είναι 15 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο.

Και επειδή αντιπολίτευση δεν υπάρχει, οι σατανάδες οι ολιγάρχες απεργάζονται σενάρια μικρής διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας εκτιμώντας ότι η συγκυρία με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών είναι ιδανική. Λένε ότι ιδανική περίπτωση για να στηθεί ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ είναι ο Μάκης Βορίδης τον οποίο “αγαπάνε” – σε βαθμό που δεν τους χαλάει χατίρι – συγκεκριμένοι ολιγάρχες.

Παράλληλα πανίσχυρος επιχειρηματίας, που εγώ αποκαλώ “θεσμό” και οι περισσότεροι “Πατριάρχη” ετοιμάζει – μου λένε – τον Νίκο Δένδια. Για πρόεδρο της ΝΔ, για δικό του κόμμα, θα σας γελάσω…

Μάλιστα ο Νίκος Δένδιας είναι ιδιαίτερα δραστήριος τελευταία στην επαφή του με την βάση της ΝΔ και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου. Και πίσω του στοιχίζονται διάφοροι επιχειρηματίες…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ