Μεγάλο το πολιτικό κόστος για τον Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να «πάρει το κεφάλι» του Κικίλια

Ο Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και με αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι η πρόσφατη εγκληματική διαχείρηση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία, ανέδειξε ακόμη πιο περισσότερο μετά τις πυρκαγιές, αρρυθμίες, υπηρεσιακές αγκυλώσεις και πλήρης ανικανότητα στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα διεμήνυσε ότι… το τι δεν πήγε καλά και ποιος φταίει, θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, όμως είναι πολλοί αυτοί που στοιχηματίζουν ότι κάποιοι μπορεί να βγουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, πριν από τη μετάβαση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ο πρώτος υποψήφιος για την έξοδο είναι φυσικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Η κακοκαιρία Daniel βάζει «δυναμίτες» και στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεδομένου ότι τα ποσά που θα απαιτηθούν τόσο για τη στήριξη των πληγέντων, όσο και για την αποκατάσταση των υποδομών, είναι δυσθεώρητα.

Είναι δεδομένο ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, που έρχεται να προστεθεί στο αντίστοιχο βάρος για την κάλυψη των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ