Μεγάλη νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στο Κολοράντο και ότι το κράτος δεν μπορεί να τον απορρίψει μονομερώς από το ψηφοδέλτιο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τη Δευτέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο στο Κολοράντο είναι μια τεράστια νίκη για τον πρώην πρόεδρο, βγάζοντας από τη μέση μια από τις πολλές νομικές απειλές που αντιμετωπίζει στον δρόμο εναντίον του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στη σημερινή αποφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρεται πως το Δικαστήριο του Κολοράντο είχε λανθασμένα υποθέσει πως οι Πολιτείες μπορούν να καθορίσουν εάν ένας υποψήφιος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα εκλογής βάσει μιας διάταξης της 14ης τροπολογίας του Συντάγματος. Η απόφαση καθιστά σαφές ότι το Κογκρέσο πρέπει να θέσει κανόνες για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η διάταξη της 14ης τροπολογίας.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήρθε μέσω ανάρτησης στη δική του πλατφόρμα, «Truth Social», στην οποία έγραψε: «Μεγάλη νίκη για την Αμερική».

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι θα ήταν «αντιαμερικανικό» να στερηθεί από τους ψηφοφόρους η ευκαιρία να αποφασίσουν εάν ο Τραμπ θα πρέπει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ