«Μαχαιριά» στον Μητσοτάκη – Βόμβα και από τον Πλεύρη μετά την άρνηση του Βορίδη

Μετά τον Μάκη Βορίδη, και ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως θα καταψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του, λίγο καιρό μετά τη συνέντευξή Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή, και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Βορίδης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action24 την εβδομάδα που πέρασε: «Την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω».

«Από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Το σχετικό νομοσχέδιο – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ήδη έτοιμο. Αυτό που απομένει είναι να έρθει σε διαβούλευση με την Εκκλησία και τη Δεξιά της Δεξιάς μέσα στη ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ